preloader-logo
  • Українська
  • Русский

Усі мешканці будинків «Інтергал-Буд» отримають електроенергію за тарифами для населення


В окремих житлових комплексах була тимчасова необхідність сплачувати за електроенергію за тарифами як для комерційних підприємств. Встановлення «комерційних» тарифів спричинене процедурними проблемами приєднання новобудов до мереж і передачі їх на баланс комунальних організацій. На жаль, подібні труднощі — це не поодинокий випадок з окремим забудовником. З цією проблемою стикнулися всі учасники будівельного ринку.

Аби розв’язати питання, керівництво компанії прийняло рішення про компенсацію різниці в тарифах. Про це і повідомляє Анна Лаєвська, комерційна директорка компанії «Інтергал-Буд»: «Будемо компенсувати різницю в тарифах, починаючи з лютого 2021 року і до моменту отримання прямих договорів із постачальником послуг. Для «Інтергал-Буд» витрати на компенсацію становитимуть близько трьох мільйонів гривень на місяць. Це значна сума. Але ми не можемо допустити соціального напруження серед мешканців наших будинків. Проблема з тарифами виникла не з вини цих людей».

Тож мешканці будинків платитимуть за спожитий кіловат електроенергії 1,68 грн, а не 3,04 грн, як встановив монополіст — постачальник послуг.

Здійснювати компенсацію різниці в тарифах компанія буде до того часу, поки не будуть врегулюванні процедури передачі будинків на баланс. Відповідні законодавчі зміни можуть бути розглянуті вже у квітні-травні поточного року.

«Ми ведемо роботу із законодавцями, монополістами, профільними державними структурами, щоб вони внесли поправки в чинне законодавство й зробили процедури приєднання до мереж й передачі на баланс простішим та зрозумілішим. На квітень-травень нам обіцяють зрушення в цьому питанні. Враховуючи тривалість ухвалення законодавчих змін, сподіваємося, що проблема буде знята не пізніше кінця поточного року», — зазначила Анна Лаєвська.
Читайте також про останні актуальні новини житлового комплексу Паркові Озера 2.